MEDICALE SAU CHIRURGICALE DE BAZĂ SAU AVANSATE

Ne străduim să organizăm workshop-uri la care să chiar vrei să participi.

MEDICALE SAU CHIRURGICALE DE BAZĂ SAU AVANSATE

Ne străduim să organizăm workshop-uri la care să chiar vrei să participi.

BASIC SURGICAL TECHNIQUES

Workshop-ul va conține prezentări teoretice despre principii în realizarea nodurilor și suturilor chirurgicale. Partea practică va consta în învățarea și executarea de către participanți a diferitelor tipuri de noduri și suturi utilizate în sala de operație, totul sub atenta supervizare a trainerilor selectați pentru acest workshop.

AORTIC VALVE REPLACEMENT

Ulterior unei prezentări teoretice minuțioase, participanții vor avea ocazia să realizeze procedura de înlocuire a unei valve cardiace pe material biologic, folosind un model de valvă sintetică, sub îndrumarea coordonatorului workshopului.

INTRO TO ECHOCARDIOGRAPHY

Ulterior unei prezentări teoretice în care vor fi explicate principii fundamentale, participanții vor lua parte la o demonstrație a unei ecocardiografii pe un simulator, simulare în cadrul căreia vor fi indicate atât structura normală a inimii cât și câteva modificări patologice. Participanții vor avea de asemenea ocazia să realizeze o ecocardiografie pe un simulator și/sau voluntar sub directa îndrumare a coordonatorului de workshop.

BASIC MEDICAL TECHNIQUES

O prezentare teoretică despre cei mai importanți pași în realizarea unui examen clinic obiectiv va fi susținută în cadrul părții teoretice, și urmat în cadrul părții practice de demonstrarea manevrelor necesare pentru a-l realiza. Participanții vor avea ocazia să exerseze manevrele cu ajutorul voluntarilor și coordonatorului.

VASCULAR ANASTOMOSES

Workshop-ul va conține atât o prezentare teoretică a etapelor necesare realizării unei anastomoze vasculare, cât și o parte practică în care cursanții vor aplica pașii discutați anterior pe materiale biologice, sub îndrumarea coordonatorului și a trainerilor implicați.

DIGESTIVE ANASTOMOSES

În cadrul acestui workshop va exista un segment teoretic, în care sunt explicate principiile de bază ale chirurgiei intestinale și ale anastomozelor intestinale, dar și un segment practic în care cursanții vor putea aplica aceste principii pe materiale biologice. Partea practică se va desfășura cu ajutorul coordonatorului și a trainerilor.

INTRODUCTION TO EKG

Workshop-ul se va deschide cu o prezentare teoretică a pașilor ce stau la baza realizării și interpretării unui EKG. Ulterior acesteia, participanții vor avea ocazia să interpreteze numeroase trasee EKG și să discute, impreună cu coordonatorul patologiile care stau la baza lor.

BASICS OF TRACHEOSTOMY

În cadrul acestui workshop va fi susținută o prezentare teoretică a pașilor necesari realizării unei traheostomii iar ulterior acesteia, se va desfășura și un segment practic. În partea practică, participanții vor exersa procedurile explicate, cu ajutorul coordonatorului, utilizând modele biologice.

INTRODUCTION TO NEUROLOGICAL SEMIOLOGY

O prezentare teoretică despre cei mai importanți pași în realizarea unui examen clinic neurologic complet și specific va fi susținută în cadrul părții teoretice, și urmat în cadrul părții practice de demonstrarea manevrelor necesare pentru a-l realiza. Participanții vor avea ocazia să exerseze manevrele cu ajutorul voluntarilor și coordonatorului.

INTRO TO ABDOMINAL ULTRASONOGRAPHY

Ulterior unei prezentări teoretice în care vor fi explicate principii fundamentale, participanții vor lua parte la o demonstrație a unei ecografii abdominale pe un simulator și/sau voluntar, simulare în cadrul căreia vor fi indicate atât structurile normale, cât și câteva modificări patologice importante. Participanții vor avea de asemenea ocazia să realizeze o ultrasonografie pe simulator și/sau voluntar sub directa îndrumare a coordonatorului de workshop.

CONGENITAL HEART DEFECTS REPAIR

Workshop-ul se va deschide printr-o prezentare teoretică a tehnicilor chirurgicale folosite în repararea defectelor cardiace congenitale. Ulterior acesteia și sub îndrumarea coordonatorului, participanții vor aplica pașii discutați pe materiale biologice.

CORONARY ARTERY BYPASS SURGERY

În cadrul acestui workshop va avea loc o prezentare teoretică a etapelor realizării unui bypass aorto-coronarian iar ulterior acetseia se va desfășura și un segment practic. În această etapă, cursanții vor putea exersa aplicarea tehnicii discutate pe un model biologic.

BASIC LIFE SUPPORT

Scopul este familiarizarea studenților cu procedurile BLS și aplicabilitatea acestora atât în mediul de pre-spital, cât și intraspitalicesc.

ADVANCED LIFE SUPPORT: CASE SIMULATION

Workshop-ul oferă participanților pregătirea necesară gestionării situațiilor de criză din medicina de urgență. Participanții vor învăța să recunoască cauzele stopului cardiac, să identifice pacienți la risc crescut de deteriorare imediată și să se ocupe de pacienți în perioada peri-stop.

AIRWAY MANAGEMENT

Participanții vor exersa pe manechine specifice, cu materiale și dispozitive reprezentative, proceduri practice de gestionare a căilor aeriene a pacienților în situații de urgență.

This website uses cookies and third party services. Ok