Dr. Marc Lazarovici

Profesor asociat

Dr. Marc Lazarovici

Profesor asociat

Dr. Marc Lazarovici este medic primar medicină internă, formator și informatician. A absolvit Facultatea de Medicină din München și a studiat Științe Informatice  la Universitatea din Haga între 2000 și 2011.

În prezent, conduce Centrul de Simulare Umană de la Institutul de Medicină de Urgență, din cadrul Centrului Medical al Universității Ludwig-Maximilians din München și lucrează ca trainer în diferite cursuri de simulare medicală, precum și ca Profesor Asociat la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Este membru al SSiH, SESAM (Societatea Europeană de Simulare Medicală) și membru co-fondator al DGSiM (Societatea Germană de Simulare). Este membru al consiliului de administrație al SESAM din 2016, fiind trezorier, președinte ales și în prezent fost președinte al SESAM. Este membru co-fondator și auditor activ în Grupul de Acreditare SESAM.

Interesele și activitățile sale de cercetare se concentrează în principal pe dezvoltarea oportunităților de învățare prin simulare, fie prin dezvoltarea de noi simulatoare de realitate augmentată, fie prin cercetarea implicațiilor utilizării tot mai mari a tehnologiei AR/VR pentru domeniul medical, în special în ceea ce privește munca în echipă.

Utilizabilitatea dispozitivelor medicale este, de asemenea, un domeniu de interes și cercetare în activitatea sa.

This website uses cookies and third party services. Ok