LECTORI INVITAȚI
EDIȚIA 2019 – T.U.M.O.R.

Conf. Dr. Călin Molnar
Conf. Dr. Călin Molnar Chirurgie Generală
În prezent, Șef de Secție al Secției Clinice Chirurgie Generală I, Spitalul Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș și vicepreședinte al Societății Române de Chirurgie. Conferențiar Universitar al Facultății de Medicină – disciplina Chirurgie în cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie Târgu Mureș domnul Conf. Dr. Călin Molnar dă dovadă de o activitate profesională intensă și de o pasiune pentru educarea urmatoarelor generații de medici, fiind în acest an președintele ediției T.U.M.O.R. a Congresului Național cu participare Internațională INSIDE.
Prof. Dr. Saleem Abdulrauf
Prof. Dr. Saleem Abdulrauf Neurochirurgie
Aflat la conducerea secției de neurochirugie din cadrul spitalului Saint Louis University Hospital, St Louis, Missouri, USA, Prof. Dr. Saleem Abdulrauf prezintă o vastă expertiză profesională, fiind unii dintre neurochirughii de top la nivel mondial. A contribuit la crearea unei tehnici noi de high-flow bypass, care îi poartă numele, precum și la un sistem nou de clasificare clinic a arterei carotide interne. În prezent el ocupă mai multe funcții in cadrul diferitelor organizații dintre care amintim:
• Președintele global al Walter E. Dandy Neurosurgical Society (DANDY)
• Președinte al Society for Brain Mapping & Therapeutics (SBMT)
• Director, Saint Louis University Center for Cerebrovascular and Skull Base Surgery
• Director, Division of Neurosurgery, SSM St. Mary’s Health Center
Prof. Dr. Hale Başak Çağlar
Prof. Dr. Hale Başak ÇağlarRadiologie Oncologică
În prezent este director al secției de radiologie oncologică a Anadolu Medical Center, ocupând în trecut funcții importante în cadrul Dana Farber Cancer Institute / Brigham and Women’s Hospital, Harvard Joint Committee, Harvard University, sau Medipol University, Faculty of Medicine, Istanbul, unde a fost președintă a departamentului de radiologie oncologică.
Prof. Dr. Alexandru Blidaru
Prof. Dr. Alexandru Blidaru Chirurgie Generală
A realizat în premieră în Romania prima operație de mastectomie cu reconstrucție mamară imediată în anul 1998 și a efectuat alte cateva mii de operații oncologice. Membru Fondator al Societatii de Chirurgie a Sanului, membru al ASCO (American Society of Clinical Oncology), Profesor Universitar și Sef Disciplina Chirurgie Oncologica în cadrul Departamentului Chirurgie al UMF “Carol Davila” Bucuresti, Prof. Dr. Alexandru Blidaru este din 2003 și Șeful secției de Chirurgie Oncologică din cadrul Institutului Oncologic Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu, București.
Prof. Dr. Ovidiu S. Cotoi
Prof. Dr. Ovidiu S. Cotoi Anatomie Patologică
În prezent, Prof. Dr. Ovidiu S. Cotoi este decanul Facultății de Medicină din cadrul UMFST Târgu Mureș, fiind de asemenea profesor universitar și șef al disciplinei de fiziopatologie în cadrul aceleași instituții. Din anul 2012 este medic primar patolog, dând dovadă de o vastă activitate profesională. Prof. Cotoi a fost beneficiarul unui prestigios grant de cercetare în cadrul Fogarty International Reasearch and Training Program Fall Semester 2011, University of Iowa și a numeroase alte grant-uri de cercetare internaționale și naționale. Prof. Cotoi este membru al numeroase organizații științifice: Membru în Consiliul Național Director al Societății Române de Fiziopatologie (SRFP), Membru al Societăţii Europene de Patologie (ESC), Membru al Societăţii Române de Biologie Celulară (SRBC), Membru al Societăţii Române de Morfologie (SRM), Membru al Societășii Române de Biomateriale (SRBM).
Dr. Adrian Bălașa
Dr. Adrian BălașaNeurochirurgie
Dr. Adrian Bălașa este medic primar neurochirurg, doctor în științe medicale și șeful Clinicii de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.
Prof. Dr. Mustafa Bozkurt
Prof. Dr. Mustafa Bozkurt Oncologie
Prof. Dr. Mustafa Bozkurt profesează în prezent ca medic primar, disciplina oncologie medicală la Spitalul Atakent, care face parte din lanţul Acibadem. În 2017 a fost implicat într-un proiect important de cercetare legat de cancerul gastrointestinal in cadrul University of Texas, MD Anderson Cancer Center Department of Gastrointestinal Medical Oncology Houston. Pe lângă o activitate clinică intensă la spitale importante cu renume mondial precum St. George’s Hospital of the University of London sau University of Minnesota University Hospital in Minneapolis, prof. Bozkurt are si o activitate științifică dinamică, având publicații în diferite jurnale medicale prestigioase.
Conf. Dr. Alina Ormenișan
Conf. Dr. Alina Ormenișan Chirurgie Oro-Maxilo-Facială
Conf. Dr. Alina Ormenișan, este în prezent șeful disciplinei de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureș și ocupă funcția de medic primar chirug OMF în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş din anul 2009. Doamna doctor Ormenișan desfășoară o intensă activitate didactică ce vizează atât instruirea studenților cât și cordonarea rezidenților în domeniul chirurgiei dento-alveolare.
Dr. Maximilian Muntean
Dr. Maximilian Muntean Chirurgie Plastică
Dr. Maximilian Muntean este medic specialist în chirurgia plastică, secția Chirurgie II din cadrul Institutului Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuță, Cluj-Napoca, cu supraspecializare pe microchirurgia reconstructivă, prezentând o intensă activitate de cercetare ce cuprinde ca domenii de interes: reconstrucția mamară, cancerul de sân, melanomul malign, lambouri pe perforante, lambouri libere, termografia sau spectroscopia NIR.
Șef de Lucrări Dr. Adrian Ivănescu
Șef de Lucrări Dr. Adrian Ivănescu Ortopedie și Traumatologie
Dr. Adrian Ivănescu este medic primar ortoped-traumatolog în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu Mureş, Clinica de Ortopedie şi Traumatologie nr. I, şi șef de lucrări la Disciplina de Anatomie şi Embriologie din cadrul Universitaţii de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnlogie din Tîrgu Mureş. Dr. Adrian Ivănescu este de asemenea: membru al International Cartilage Repair Society (ICRS), al Societaţii Europene de Chirurgie a Coloanei – AO Spine International, al Societaţii Anatomiştilor din România, şi deţinator al Premiului Societaţii Anatomiştilor din România cu ocazia Congresului Naţional de Anatomie (Cluj-Napoca). Dr. Ivănescu este de asemenea inițiatorul a numeroase proiecte ce prezintă un interes deosebit în rândul studențiilor precum conferința multidisciplinară “NEURON” sau sesiunile de neuroanatomie aplicată.
Dr. Bogdan Moldovan
Dr. Bogdan Moldovan Chirurgie Generală
Este medic primar Chirurgie şi şeful secţiei Chirurgie din cadrul Spitalului Sf. Constantin din Braşov, este de asemenea: membru al Societăţii Române de Chirurgie, membru al Societăţii Naţionale de Chirurgie Oncologică, membru al Societăţii Naţionale de Chirurgie Laparoscopică, membrul al Societe Suisse de Chirurgie şi al Asociaţiei Române de Chirurgie a Obezităţii.
Dr. Lucian Mărginean
Dr. Lucian Mărginean Radiologie Intervențională
Dr. Mărginean este medic primar radiologie intervențională în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș, având o experiență de peste 500 de intervenții în ultimii 3 ani și realizând intervenții spectaculoase precum cea de tratare a 5 anevrisme cerebrale folosind două dispozitive ce deviază fluxul sanguin.
Conf. Dr. Horea Gozar
Conf. Dr. Horea Gozar Chirurgie Generală
COcupă în prezent poziția de Șef al Disciplinei de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică din cadrul Facultății de Medicină a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș. Doctorul Gozar a efectuat numeroase stagii de pregatire în străinatate, atât în Europa, la Salzburg și Berna cât și pe continentul American în Indianapolis . Din 2015 este vicepresedinte al Asociației Române a Traumatologilor și Ortopezilor Pediatrii (ARTOP).
Prof. Dr. Nicolae Sebastian Ionescu
Prof. Dr. Nicolae Sebastian Ionescu Chirurgie Pediatrică
Este în prezent șeful secției de chirurgie pediatrică din cadrul spitalului clinic pentru copii Marie Curie din București și ocupă funcția de Profesor Universitar în cadrul Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicina și Farmacie Carol Davila din București. Profesorul Ionescu este coordonatorul programului național de chirurgie pediatrică laparoscopică, președintele Societății de Chirurgie Pediatrică din România și este membrul a societăți științifice precum: Societatea Europeană de Urologie Pediatrică, Societatea Europeană de Chirurgie Pediatrică sau Federație Mondială a Asociațiilor de Chirurgi Pediatrici.
Conf. Dr. Cuneyt Kucur
Conf. Dr. Cuneyt Kucur Otorinolaringologie
Dr. Cuneyt Kucur ocupă funcția de conferențiar universitar în cadrul Dumlupınar University Faculty of Medicine Department of Otorhinolaryngology, Kutahya, Turcia. A studiat la instituții prestigioase precum Ohio State University Department of Otolaryngology, Columbus, Ohio, USA, sau Liverpool Hospital, Thoracic Surgery Department, Liverpool. Este membru al urmatoarelor societăți științifice: Turkish Medical Association, Turkish Ear Nose Throat Head and Neck Surgery Association, Turkish Rhinology Association.
Asist. Dr. Cristina Claudia Burz
Asist. Dr. Cristina Claudia Burz Oncologie
Ocupă postul de asistent universitar în cadrul Facultății de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațeganu, Cluj-Napoca și este medic primar oncologie medicală în cadrul Institutului Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuță, Cluj-Napoca, fiind supraspecializată în oncologie digestivă. Este deținătoarea mai multor burse de cercetare prestigioase precum: bursa de cercetare “Marie Curie” la „Karolinska Institute” Stockholm, Suedia sau bursa „Marie Curie” la Universitatea de Medicină, Departamentul de Imunologie Microbiologie, Goteborg, Suedia, domeniile de înteres în cercetare fiind reprezentate de: apoptoza și angiogeneza tumorală, markeri tumorali, individualizarea terapiilor oncologice, genomica funcțională, imunologie și terapia durerii. În prezent este afiliată următoarelor societăți profesionale: Societatea Română de Radioterapie și Oncologie Medicală, Societatea Europeana de Oncologie Medicală (ESMO) sau Societatea Romînă de Imunologie.
Conf. Dr. Mihai Căpîlna
Conf. Dr. Mihai Căpîlna Obstetrică-Ginecologie
Este medic primar obstretică-ginecologie, atestat în ginecologie oncologică și profesor universitar, disciplina obstretică-ginecologie din cadrul Universitaţii de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnlogie din Tîrgu Mureş. Prof. Dr. Căpîlna prezintă o vastă activitate profesională, fiind reviewer la pentru numeroase jurnale medicale: International Journal of Gynecological Cancer (ISI), European Journal of Obstetrics & Gynecology and Reproductive Biology (ISI), Journal of Advanced Surgical Research (BDI), World Journal of Gastroenterology– BDI și membru al numeroase organizații științifice: SRGO – Societatea Română de Ginecologie Oncologică – Președinte executiv – din 2012, ACCES – Asociația Română de Infertilitate – Președinte, ESGO – European Society of Gynecologic Oncology, IGCS – International Society for Gynecological Cancer, SRCMIG – Societatea Romana de Chirurgie Minim Invaziva in Ginecologie, AAGL – American Association of Gynecologic Laparoscopist, SROG – Societatea Română de Obstetrică-Ginecologie, ARMP – Asociația Română de Medicină Perinatală.
Dr. Vlad Schiţcu
Dr. Vlad Schiţcu Urologie
Este medic specialist urolog, secţia Chirurgie II în cadrul Institutului Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuță, Cluj-Napoca.
Dr. Sorin Albu
Dr. Sorin Albu Îngrijiri Paleative
Medic specialist medicină internă și asistent universitar în cadrul Facultății de Medicină a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș.
Dr. Anca Ioana Motataianu
Dr. Anca Ioana Motataianu Neurologie
Dr. Anca Ioana Motataianu este medic specialist disciplina neurologie în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.
Prof. Dr. Simona Stolnicu
Prof. Dr. Simona Stolnicu Anatomie Patologică
În prezent ocupă postul de Profesor Universitar, disciplina Anatomie-Patologică în cadrul UMFST Târgu Mureș și este medic primar anatomo-patolog în cadrul Spitalului Clinic Județean și de Urgență Târgu Mureș. Prof. Stolnicu prezintă o vastă activitate medicală și academică fiind responsabilă de introducerea a unor metode moderne de apreciere a factorilor prognostici şi predictivi în patologia mamară şi ginecologică în Centrul Universitar Târgu Mureș. Activitatea academică se reliefează și prin numeroasele cărți și articole publicate în jurnale medicale internaționale și prin multitudinea participărilor la diferite manifestări științifice precum conferințe, congrese sau cursuri postuniversitare. Prof. Stolnicu este în prezent afiliată la numeroase organizații științifice: membru in Comisia Națională de Anatomie Patologică, membru în Societatea Română de Patologie, membru în Academia Internațională de Patologie, membru în Societatea Română de Morfologie.
MAI MULTI LECTORI IN CURAND
ÎNSCRIERE STUDENT
ÎNSCRIERE MEDIC