LECTORI

LECTORI

- DISPLAYED IN RANDOM ORDER -

Prof. Univ. Dr. Călin Molnar

Președinte INSIDE 2022

În prezent, Șef de Secție al Clinicii Chirurgie Generală I, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș și vicepreședinte al Societății Române de Chirurgie.

Profesor Universitar al Facultății de Medicină – Disciplina Chirurgie I din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, domnul Prof. Dr. Călin Molnar dă dovadă de o activitate profesională intensă și de o pasiune pentru educarea următoarelor generații de medici, fapt demonstrat și prin acceptul său de a fi președintele Congresului Național cu Participare Internațională INSIDE 2022.

Profesor asociat

Dr. Marc Lazarovici

Dr. Marc Lazarovici este medic primar medicină internă, formator și informatician.

A absolvit Facultatea de Medicină din München și a studiat Științe Informatice  la Universitatea din Haga între 2000 și 2011.

În prezent, conduce Centrul de Simulare Umană de la Institutul de Medicină de Urgență, din cadrul Centrului Medical al Universității Ludwig-Maximilians din München și lucrează ca trainer în diferite cursuri de simulare medicală, precum și ca Profesor Asociat la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Este membru al SSiH, SESAM (Societatea Europeană de Simulare Medicală) și membru co-fondator al DGSiM (Societatea Germană de Simulare). Este membru al consiliului de administrație al SESAM din 2016, fiind trezorier, președinte ales și în prezent fost președinte al SESAM. Este membru co-fondator și auditor activ în Grupul de Acreditare SESAM.

Interesele și activitățile sale de cercetare se concentrează în principal pe dezvoltarea oportunităților de învățare prin simulare, fie prin dezvoltarea de noi simulatoare de realitate augmentată, fie prin cercetarea implicațiilor utilizării tot mai mari a tehnologiei AR/VR pentru domeniul medical, în special în ceea ce privește munca în echipă.

Utilizabilitatea dispozitivelor medicale este, de asemenea, un domeniu de interes și cercetare în activitatea sa.

Prof. Univ. Dr. Ioana Lupescu

🔴 Online - proiectat în sală

Doamna Prof. Univ. Dr Ioana Lupescu este medic primar radiodiagnostic, șefă a Laboratorului Clinic de Radiologie, Imagistică medicală și Radiologie Intervențională din cadrul Institutului Clinic Fundeni și șefă a Disciplinei de Radiologie, Imagistică medicală și Radiologie Intervențională I, Departamentul 8 al Facultății de Medicină din cadrul U.M.F. “Carol Davila” București.

Doctor în medicină (doctorat în cotutelă UMF Carol Davila- Univ.de Med G-B, Lyon), cu competențe în ecografie, CT, IRM, neuroradiologie și managementul serviciilor medicale, principalele domenii de interes în imagistica medicală ale doamnei Prof. dr. Lupescu sunt reprezentate: imagistica hepato-bilio-pancreatică, reno-urinară și retroperitoneală, imagistica în transplantul de organe, imagistica prostatei, imagistica oncologică si vasculara non-invazivă.

Prof. Dr. Henrique Martins

🔴 Online - proiectat în sală

Profesor universitar la o facultate de medicină și două școli de business, dr. Henrique Martins este o adevărată inspirație în ceea ce privește inovația și receptivitatea la nou în domeniul medical.

Prin multitudinea de studii și publicații, dar și prin spiritul său antreprenorial și abilitățile remarcabile de management, el urmărește să demonstreze ușurința prin care medicina se împletește cu tehnologia, fiind de-a dreptul benefice una pentru cealaltă.

Conceptul DHS(Digital Healthcare Systems) are ca scop înlesnirea muncii cadrelor medicale, dar și lărgirea sferei de influență a domeniului medical prin rețele eHealth.

Experiență profesională:

  • 2019 – prezent: Asistent universitar la ISCTE – Instituto Universitario de Lisboa
  • 2005 – prezent: Profesor la Universidade da Beira Interior
  • 2018 – 2020: Co-președinte la eHealth Network – Comisia Europeană
  • 2012 – 2018: Reprezentant al Portugaliei la eHealth Network – Comisia Europeană
  • 2013 – 2020: CEO la SPMS – Serviços Partilhados do Ministério da Saúde
  • 2011 – 2013: Secretar adjunct al Ministerului sănătății din Portugalia
  • 2009 – 2013: Șef al departamentului de informații medicale – Hospital Professor Doutor Fernando Fonseca, EPE

Educație:

  • 2018 – 2021: Studii de Masterat în Drept – Universidade Católica Portuguesa
  • 2009 – 2010: Studii de Masterat în HIV/SIDA – Universitat de Barcelona
  • 2002 – 2006: Școala Doctorală – University of Cambridge
  • 2000 – 2011: Medic specialist medicină internă – Hospital Professor Doutor Fernando Fonseca, EPE
  • 1994 – 2000: Studii de licență Licență – NOVA Medical school – Faculdade de Ciências Médicas

 

 

Prof. Univ. Dr. Dan Teodor Simionescu

🔴 Online - proiectat în sală

Prof. dr. Dan Teodor Simionescu, cunoscut drept creatorul inimii de plastic, este o personalitate științifică recunoscută pe plan mondial, implicată în medicina regenerativă și cercetarea pentru tratamentele bolilor degenerative cardiovasculare, ortopedice și ale sistemului nervos, folosind propriile studii și invenții.

Prof. dr. Dan Teodor Simionescu și-a început cariera la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară din Târgu Mureș. În prezent, coordonează activitatea a trei laboratoare de cercetare din cadrul Universității Clemson din Carolina de Sud, SUA.

Prof. dr. Anca Sin, șefa Disciplinei de Biologie celulară și moleculară din cadrul UMFST „George Emil Palade” Târgu Mureș, a vorbit în Laudatio despre cariera profesorului Dan Teodor Simionescu și despre aportul adus Universității prin intermediul proiectelor de cercetare științifică și al colaborărilor de lungă durată.

Dr. Alexandru Thiery

Dr. Alexandru Thiery este medic primar ortopedie pediatrică, coordonează împreună cu dr. Mihai Adrian Cristescu echipa de chirurgie spinală robotică a BRAIN Institute în cadrul Spitalului Monza.

Membru al AO Spine, al Spine Experts Group și al Societății Române de Chirurgie Spinală, dr. Alexandru Thiery deține din 2015 Diploma Europeană de Chirurgie Spinală.

Este unul dintre puținii specialiști din Europa care operează scolioze grave, intervenții complexe și de lungă durată, care necesită un plan operator și pregătire extrem de minuțioasă a cazului, precum și o urmărire postoperatorie atentă.

Prof. Univ. Dr. Ionela Pașcanu

Doamna Prof. Univ. Dr. Ionela Pașcanu este medic primar endocrinologie și medic specialist genetică medicală, șefa Clinicii de Endocrinologie din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș și totodată șefa Disciplinei de Endocrinologie din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, având o vastă activitate medicală și academică, reprezentată de numeroase publicații științifice naționale și internaționale. 

Șef de lucrări

Dr. Carmen Beladan

Dr. Carmen Beladan este medic primar cardiolog la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C. C. Iliescu” Bucureşti, Doctor în Științe Medicale, Șef de lucrări la Catedra de Cardiologie  a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti şi membru al echipei EUROECOLAB – primul laborator de ecocardiografie acreditat european din România.

Este preşedintele Grupului de Lucru de Ecocardiografie şi alte Metode Imagistice al Societăţii Române de Cardiologie și membru al Comitetului European de Certificare și Acreditare ȋn Ecocardiografie Transtoracică.

Domeniile de cercetare vizează hemodinamica şi evaluarea neinvazivă a funcţiei cardiace prin ecocardiografie, insuficienţa cardiacă, cardiomiopatiile, valvulopatiile.

Autor principal sau co-autor a multiple articole știintifice publicate in reviste indexate, capitole în tratate de cardiologie și ecocardiografie naționale, respectiv capitole în tratate internaţionale, doamna doctor a fost premiată în anul 2012 cu premiul “Carol Davila” al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România.

Asistent Universitar

Dr. Cătălin Coșarcă

Dr. Cătălin Coșarcă, Doctor în Științe Medicale, este medic specialist chirurgie vasculară în cadrul Secției Chirurgie Vasculară a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, Asistent Universitar la Disciplina de Anatomie și Embriologie a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș și membru al Societății Române de Chirurgie Vasculară, respectiv al Societății Europene de Chirurgie Vasculară.

Profesor asociat

Dr. Ion-Gheorghe Petrovai

Ion Gheorghe Petrovai, Profesor Asociat la Universitatea Babeș-Bolyai în Departamentul de Sănătate Publică este un susținător al inovației în sănătate, iar prin intermediul platformei Fresh Blood, al cărei co-fondator și Director de Inovație este, facilitează clarificarea ideilor inovatoare și ajută la dezvoltarea acestora.

Misiunea Fresh Blood este cea de a ajuta startup-urile să îmbunătățească sistemul de sănătate, punând inițiatorii unei idei în legătură cu colaboratori și cu resursele de care au nevoie.

Șef de lucrări

Dr. Marian Pop

Medic primar radiologie-imagistică medicală, supra-specializat în imagistică cardiovasculară CT și RMN, dr. Pop este șeful Laboratorului de Radiologie-Imagistică medicală din cadrul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare si Transplant Târgu Mureș.

Acesta se preocupă și cu cercetarea medicală, abordând tematici precum: imagistica non-invazivă în patologia cardiovasculară, malformațiile cardiovasculare congenitale și post-procesarea imaginilor medicale.

Dr. Marian Pop este, de asemenea, implicat în activitatea didactică, fiind șef de lucrări al catedrei de Informatică Medicală și Biostatistică, din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ,,George Emil Palade”, Târgu Mureș.

Acesta este membru în numeroase organizații cu caracter medical, precum Societatea Europeană de Radiologie Cardiacă, fiind și premiat în cadrul „2014 Tg. Mures University of Medicine and Pharmacy Research Grant competition” și „European Society of Radiology Teach the Teachers programme – Abdominal Imaging, Szeged, 2013”.

Șef de lucrări

Dr. Adrian Vasile Mureșan

Medic primar în chirurgie vasculară și chirurgie generală, Dr. Mureșan este Șeful Secției Chirurgie Vasculară a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Doctor în Științe Medicale, specializat în chirurgia laparoscopică în Strasbourg și perfecționare în chirurgia vasculară în Berlin, domnul doctor este în prezent președintele Societății Române de Chirurgie Vasculară, Consilier European pentru România în cadrul Societății Europene de Chirurgie Vasculară, și activează ca Șef de lucrări în cadrul Disciplinei de Chirurgie vasculară a Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Șef de lucrări

Dr. Adrian Ivănescu

Dr. Adrian Ivănescu este medic primar ortopedie-traumatologie în cadrul Clinicii de Ortopedie şi Traumatologie nr. I a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş şi Șef de lucrări la Disciplina de Anatomie şi Embriologie din cadrul Universitaţii de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnlogie „George Emil Palade” din Târgu Mureş.

Dr. Adrian Ivănescu este, de asemenea, membru al International Cartilage Repair Society (ICRS), al Societaţii Europene de Chirurgie a Coloanei – AO Spine International, al Societaţii Anatomiştilor din România, şi deţinator al Premiului Societaţii Anatomiştilor din România cu ocazia Congresului Naţional de Anatomie (Cluj-Napoca).

Dr. Ivănescu este de asemenea inițiatorul a numeroase proiecte ce prezintă un interes deosebit în rândul studențiilor mediciniști, precum Conferința multidisciplinară “NEURON” sau sesiunile de neuroanatomie aplicată.

Șef de lucrări

Dr. Liviu Moraru

Domnul Dr. este Medic Primar Chirurgie Cardiovasculară și Directorul Medical al Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș, având în portofoliu numeroase intervenții încununate de succes.

Totodată, domnul doctor îmbină pasiunea pentru medicină cu înclinația didactică, activând ca Șef de lucrări la Disciplina de Anatomie și Embriologie a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș. Experiența acumulată de-a lungul timpului se reflectă în publicațiile științifice care îl au ca și autor, atât la nivel național, cât și internațional.

Flviana Rotaru

🔴 Online - proiectat în sală

Flaviana Rotaru este antreprenor și consultant în surse nerambursabile pentru cercetare /sănătate de peste 15 ani.

Absolvent al Bootcamp-ului de Inovare în sănătate al MIT și Harvard Medical School, este membru fondator și presedinte al clusterului ROHEALTH –  Clusterul de Sănătate și Bioeconomie, care este printre altele organizator al celui mai mare eveniment de brokeraj de cercetare în sănătate din țară  – BEHEALTH.

Din anul 2020, Flaviana Rotaru coordoneaza rețeaua   MEDRo – Reteaua Romana de Clustere in domeniul medical. Doamna Rotaru deține certificate de: Auditor intern dispozitive medicale, Gestiunea studiilor clinice, Elaborarea și monitorizarea politicilor publice în domeniul sănătății.

Asistent Universitar

Dr. Marius Ciorbă

Dr. Marius Ilie Ciorba este medic primar gastro-enterologie în cadrul Clinicii Medicală III – Gastroenterologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș și totodată Asistent Univeritar la Disciplina Gastroenterologie din cadrul Universitaţii de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnlogie „George Emil Palade” din Târgu Mureş.

Dr. Bogdan Moldovan

Medic primar chirurgie generală şi Doctor în Științe Medicale “Magna cum Laudae”, dr. Moldovan este şeful secţiei Chirurgie Generală din cadrul Spitalului Sf. Constantin din Braşov. Și-a desăvârșit pregătirea profesională în 3 centre de renume din Europa: IRCAD-EITS Strasbourg în 2003 și 2004 în chirurgia laparoscopică, Hopital Paul-Brousse Villejuif-Universite Paris-Sud și Hopitaux Universitaires de Geneve, ca supraspecializări în transplantul multiorgan și chirurgia hepato-bilio-pancreatică, absolvent al Diplomei Universitare Europene de Chirurgie Hepato-Biliară al Universității Paris XI în anul universitar 2009-2010.  Anii petrecuți în cadrul Centrului de Transplant Multiorgan și în Departamentul de Chirurgie Viscerală a Spitalului din Geneva, în calitate de fellow (supraspecializare intensivă) în transplantul multiorgan și chirurgie hepato-bilio-pancreatică, i-au permis acumularea cunoștiințelor necesare implementării celor mai moderne metode de diagnostic și tratament.

This website uses cookies and third party services. Ok