EDIȚIA 2019 – T.U.M.O.R.

PENTRU CA INDIFERENT DE SPECIALITATE, PATOLOGIA ONCOLOGICA TREBUIE INTELEASA

Societatea pentru Inovație, Dezvoltare și Educație Medicală – SideMED, sub egida Universității de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, organizează în perioada 20-24 Noiembrie 2019 Congresul Național cu participare Internațională INSIDE.

În fiecare an, prin lectorii invitați și prezentările acestora ne concentrăm atenția pe câte un domeniu specific care considerăm că merită abordat. Așadar, în 2019 organizăm ediția T.U.M.O.R., și direcționăm evenimentul în scopul înțelegerii complexităţilor terapiei oncologice, de la tehnici şi inovaţii în abordările rezecţionale până la terapiile oncologice individualizate moderne, cu recunoaşterea importanţei pe termen lung a cercetărilor ştiinţifice în domeniu.

Multidisciplinaritatea actului medical, ansamblul interrelațiilor între ramurile medicale și chirurgicale ce intervin în tratarea pacientului, și comunicarea între echipele medicale țintesc către acelaşi rezultat: diminuarea indicelui recidivant, prelungirea vieţii pacientului şi îmbunătăţirea calităţii acesteia, încă de la momentul diagnosticului.

Invitaţii noştri, cu o vastă experienţă în tratarea pacientului oncologic, vor prezenta managementul și tehnicile utilizate dovedite a fi cele mai eficiente în atingerea cu succes a acestor obiective.

LECTORII INVITAȚI

Conf. Dr. Călin Molnar
Conf. Dr. Călin MolnarChirurgie Generală
Șef de Secție al Secției Clinice Chirurgie Generală I, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș și vicepreședinte al Societății Române de Chirurgie.
Prof. Dr. Saleem Abdulrauf
Prof. Dr. Saleem Abdulrauf Neurochirurgie
Aflat la conducerea secției de neurochirugie din cadrul spitalului Saint Louis University Hospital, St Louis, Missouri, USA, Prof. Dr. Saleem Abdulrauf prezintă o vastă expertiză profesională, fiind unii dintre neurochirughii de top la nivel mondial.
Prof. Dr. Bob Djavan
Prof. Dr. Bob DjavanUrologie
Practica medicală si activitatea de cercetare a Prof. Dr. Bob Djavan este axată pe urologie oncologică și pe patologia prostatică, fiind in special cunoscut pentru diagnosticul și tratamentul cancerului de prostată.
Prof. Dr. Miklós Szendrői
Prof. Dr. Miklós Szendrői Ortopedie și Traumatologie
Prof. Szendrői prezintă o dublă specializare în Patologie și Histologie și în Ortopedie. Este responsabil de introducerea a noi proceduri de tratament a tumorilor osoase și de introducerea operației limb-retaining în cazul tumorilor osoase cu grad ridicat de malignitate în condiții specifice, demonstrând validitatea acestei proceduri.
Prof. Dr. Ovidiu S. Cotoi
Prof. Dr. Ovidiu S. Cotoi Anatomie Patologică
Prof. Dr. Ovidiu S. Cotoi este decanul Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, fiind de asemenea profesor universitar și șef al disciplinei de fiziopatologie în cadrul aceleași instituții.
Prof. Dr. Alexandru Blidaru
Prof. Dr. Alexandru BlidaruChirurgie Generală
A realizat în premieră în Romania prima operație de mastectomie cu reconstrucție mamară imediată în anul 1998 și a efectuat alte câteva mii de operații oncologice. Membru Fondator al Societății de Chirurgie a Sânului.
TOTI LECTORII SI DESCRIERILE COMPLETE

Participă la Congresul INSIDE

Ediția T.U.M.O.R., 20-24 noiembrie 2019

ÎNSCRIERE STUDENT
ÎNSCRIERE MEDIC